söndag 15 mars 2009

DisCo Ignite (Redovisning av LMS analys)

Vi valde att göra en analys av skolans "LMS" DisCo eftersom det skulle vara bra att titta på det på djupet då vi använder det i vår utbildning. Vad använder vi det till, vad är dåligt respektive bra och på vilka sätt skulle vi kunna göra det bättre.
Vi valde direkt att göra redovisningen av analysen på ett sätt där vi kunde kombinera film med bild och text eftersom vi tycker det är roligt. Tanken med det var också att utifrån kursens mål utforska sättet som vi lär oss på. Det visade sig vara ett för oss perfekt sätt att lära sig om DisCo och LMS då vi alla gick igång på den här formen av presentation. All analys och research blev mycket roligare, intressantare och mer lärorikt då vi tycke det här var roligt.
Temat på redovisningen var given. Det skulle vara Disco! Jag hade på lördagen innan arbetet började anordnat en 70-talsfest på MEZA och var då iklädd min pappas fina 70-talskläder. Eftersom temat var givet var också min klädsel given.

Det främsta jag tänker på med arbetet med DisCo är att det egentligen inte är så mycket av en lärplattform utan mest en samlingsplats för kursinformation. Nätbaserad Kunskap får jag främst genom kompisar och andra människor som man har kontakt med över Internet. Varför inte kombinera kursinformationen på DisCo med ett Internetcommunity som man använder till vardags. Vi valde på Facebook som grund för en sådan kombination. Självklart skulle man i så fall kunna använda vilket community som helst. T.ex. det som man vanligtvis använder och tycker bäst om. Här är en bild av hur en sådan kombination skulle kunna se ut.

Inga kommentarer:

 
Share