torsdag 19 november 2009

RSS-lista och twitterfountain

Nu har jag lagt till rss-flöden (feeds) från kursbloggen och alla kursdeltagare till min google-reader. Listan har jag sedan lagt till i min blogg på två olika sätt. Den ena visar de fem senaste uppdaterade blogginläggen i min "side bar" med och den andra visar alla bloggnamn med länkar längst ner på min sida.
Vill ni ta hela gruppens feeds kopierar ni bara denna länkadress, DDB-gruppen.

Vad är skillnaden på rss och atom?

Dessutom har jag testat att visa mitt senaste twitterinlägg på kursens blogg. Man skriver #ddb302 i sitt meddelande, det fungerade. Hashtag heter tydligen det man lägger till i meddelandet. Jag har även lagt till det rss-flödet (twittrat om DDB) på min side bar.

1 kommentar:

Anton sa...

RSS och Atom är båda märkta genom XML och fungerar likadant. Skillnaden tror jag ligger i själva uppmärkningsformatet, namnen på taggarna osv. Alla moderna RSS-läsare kan läsa Atom och vice versa.

Fånigt nog verkar Google Reader bara outputa Atom när man gör ett sammanslaget flöde som du gjort här. Fruktansvärt irriterande tycker jag som vill göra ett "ultimat" RSS-flöde som sista tjänst och då kommer det att irritera mig enormt om jag gör ett ultimat RSS-flöde som egentligen är ett Atom-flöde! :D

Så jag tänkte försöka mig på Yahoo Pipes! Mer om detta så småningom.

 
Share